2023 Kasım Erasmus Projesi

Erasmus projesi ile zengin müzik kültürümüzü  tanıttılar

Türk Hava Kurumu İlkokulu  Erasmus projesi ile zengin müzik kültürümüzü Bulgaristan ve Yunanistan ’da  tanıttı. 11 Mayısta  Polonya’ya giderek Erasmus projesi ile Türk, klasik müziği ve önemli bestekarları tanıtımını sağlayacaklar.  Türk Hava Kurumu İlkokulu öğretmen ve öğrencileri Türk müzik kültürünü tanıttıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Zengin müzik kültürümüzü tanıyan Bulgaristan ve  Yunanistan  öğrencileri  ise hem öğrendiler hemde doyasıya eğlenme şansı yakaladılar.

Türk Hava Kurumu İlkokulu  müdürü Ahmet Yasav projenin amacının kaliteli bir müzik eğitimi ve bunun farklı beceri alanlarına faydası olduğunu söyledi.  Ahmet Yasav "Öğrenciler Erasmus projesi ile   Türk, klasik müziğini ve önemli bestekarları tanıdılar,  zengin müzik kültürümüzü öğrendiler. Müziğin diğer derslere ve yaşamın her alanına olumlu etkisini farkettiler.  Bilimsel, duygusal yönden, sosyal yönden,  dinleme ve  beceri yönünden geliştiler . Öğrencilerimiz öğrenme, öğretme, yetiştirme,eğitim şenliği adı verilen etkinlik “Ulusal besteciler – entelektüel çevrenin avantajları ve estetik eğitim için bir faktör” sloganıyla “Müzik Kaşifleri” yer verildi.  Her ülkenin “Klasik Müzik ve Klasik Müzik Bestecilerinin tanıtılması” ana başlığı altında Müziğin disiplinlerarası yaklaşım ile diğer derslerdeki verimliliği arttırması,dizi.çizgi film ve reklamlarda Klasik Müziğin yer alması konularında tüm katılımcı ülkeler tarafındansunumlar yapıldı.Yunan ortaklarımız tarafından etkinlikler,konserler düzenlediler.   yoğun bir proje çalışması gerçekleştirildi. Bulgaristandan “Divisi Music”,Yunanistan’dan “4. Lİvadia İlkokulu”,Polonya’dan Okul Kompleksi ve Placowekpn. "Kör ve Az Görenler Merkezi"okul türü,Türkiye’ den Türk Hava Kurumu İlkokulu’nun ortak olduğu projenin 3. Hareketlilik Programında Türk ortak, köklü geçmişi nedeniyle zengin ve çeşitli olan Türk sanat müziği hakkında bir sunum yaptı. Yerel orkestralarda (Saz, Ney ve Darbuka) kullanılan müzik aletlerinden bahsetti. Ayrıca ortaklara Türk klasik müziğinin çeşitli türleri, en popüler bestecilerden bazıları ve Türk klasik müziğinde kullanılan özel bir melodi türü olan Makam hakkında bilgi verildi. Longa (bir çeşit dans müziği) ve SARKI (şarkı söyleme türü) üzerine hazırlanmış Taksim müziği çaldılar. Ayrıca tasavvuf ve ilahi musikiden, dini müzik türlerinden bahsettiler ve Manisa Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı videoyu gösterdiler. Sunumun son bölümünde çağdaş besteciler ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Türk ortak, bu ulusal hazinenin ilkokula nasıl tanıtılacağına dair bir sınıf etkinliği videosu gösterdi. Programda yer alan tarihi ve kültürel tour kapsamında öncelikle tarihi müzik enstrümanlarının yer aldığı müze sonrasında rehber eşliğinde Atina’daki “Akropolis” antik kalıntıları alanı ve müzesi gezildi. Projede emeği gecen tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.

23-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-2023